Close

Opzoek naar de beste unkown Players

In het weekend van 3-4 Maart vonden in Katowice, Polen, wereldkampioenschappen voor gamen plaats. Hier Kwamen gamers van over de hele wereld bij elkaar om uit te maken wie er nou echt de allerbeste is. Grote afwezige? Nederland. Maar daar komt mogelijk snel verandering in.

Gaming is inmiddels zo groot geworden dat spelers van hun hobby hun werk kunnen maken. Enkele Nederlanders is dit ook gelukt, zij vertrokken hiervoor alleen wel naar het buitenland.
Waarom hebben wij geen Nederlandse eSport organisaties om deze talenten te behouden?
Volgens Dirk Jan Hartog, Marketing specialist van Republic of gamers (ROG), is er in ons land simpelweg te weinig ruimte op financieel gebied om in Europa mee te spelen met de andere grote eSports-landen als Spanje, Frankrijk en Rusland.

ROG sluit de handen in één met enkele partners om twee vliegen in één klap te slaan, namelijk: op een speelse manier meer naamsbekendheid genereren en tegelijkertijd Nederland haar eerste lang gehoopte eSports-team te bezorgen.
Hiervoor worden zij bijgestaan door enkele grote partijen. Zo gaat ESL – Electronic Sports League – bijvoorbeeld zorgen voor het format, het organiseren van de online wedstrijden en het verwerken ervan. Op deze manier word er dan gezocht beste spelers voor in het team.

Het Uiteindelijke team zal worden onder gebracht bij Brash eSports, een jonge organisatie die hard op weg is met een internationaal Call of Duty-team. De Taak aan Yarasky, één van Nederlands grootste gaming YouTubers, en Ralph van de Bassjackers, een draagvlak te creëren.

De twee laatstgenoemde nemen bovendien samen met Hartog en Bart van ASUS marketing  plaats in de jury. Zij beoordelen de spelers tijdens de zoektocht, die enkele maanden gaat duren, onder meer op communicatie, teamwork en ‘drive’, om zo uiteindelijk het best mogelijke team te vormen. Zo zegt Ralph van Bassjackers hierover: “Het gaat ons niet om de beste speler, wel om de speler die bereid is om alles te geven voor het team. Iemand die plezier heeft in wat hij doet en kan omgaan met teleurstelling.”

Uit alle aanmeldingen wordt op basis van de prestaties en professionaliteit een selectie gemaakt. Zo blijven niet alleen de beste spelers over, maar ook de spelers die beseffen dat ‘leuk gamen’ daadwerkelijk ‘werken’ wordt. In het najaar zal er een finale plaats vinden waaruit 4 winnaars zullen komen. Voor deze 4 winnaars ligt er een jaarcontract klaar om een team te vormen in de game PlayerUnknown’s Battlegrounds. (PUBG)

PUBG is een first- en third- person shooter waarin je solo of in een team van maximaal vier man het tegen de rest opneemt. Natuurlijk is het doel om ‘The last man standing’ te zijn. Maar samen met 100 andere in de map kan dit een flinke uitdaging zijn!

Dagelijks wordt de game door miljoenen gamefanaten gespeeld, met als hoogtepunt 3 miljoen gelijktijdige spelers. Daarmee is het één van de meest gespeelde games van Steam.

Als alle puzzelstukjes samenvallen is Nederland aan het eind van dit jaar een serieus eigen eSports-team rijker. Een ontwikkeling die ongetwijfeld door heel gamend Nederland wordt toegejuicht en met een beetje geluk vanaf volgend jaar ook vanaf de tribune in Polen!